Voorjaarscompetitie 2018
4 mei 2018

Sassem 1 kampioen!

Ons eerste team is in het voorjaarsseizoen met overmacht kampioen geworden. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd overtuigend met 8-2 gewonnen van de enige overgebleven concurrent Taverzo, waardoor de uiteindelijke voorsprong zelfs 13 punten bedroeg.

Alle vier de teamleden presteerden goed en wonnen het grootste deel van hun wedstrijden. Een bijzondere vermelding verdient echter wel Jaap Meiland, die het huzarenstukje verrichtte alle dertig partijen van het seizoen winnend af te sluiten en zo 100 procent te scoren. Hulde!

Ook ons derde team is er in geslaagd promotie naar de vierde klasse af te dwingen door met 70 punten uit tien wedstrijden het kampioenschap in de vijfde klasse naar zich toe te trekken. Bovenaan de topscorerslijst prijkte good old Ton van der Voort met een percentage van 83 procent, maar teamgenoten Ruud Muller en Arnold (zeg maar Nol) van Steijn deden daar met 77 en 71 procent winstpartijen nauwelijks voor onder. Volgend seizoen in de vierde klasse zullen dat soort monsterscores wel  moeilijker te behalen zijn, maar handhaving lijkt voor dit team zonder meer haalbaar.

Sassem 2 handhaafde zich florissant in de vierde klasse door met 54 punten tweede te worden. Sassem 4 en 5 handhaafden zich eveneens, maar dan in de vijfde klasse.  Sassem 4 eindigde  met 54 punten op de vierde plaats, Sassem 5 wist met 59 punten promotie maar ternauwernood te ontlopen en eindigde als tweede.