Geschiedenis

De TTV SASSEM is opgericht op 4 februari 1976. Bijna 8 jaar later werd de oprichting bij Notariële akte bekrachtigd. De doelstellingen zoals ze toen wat plechtig en nogal oubollig zijn beschreven, gelden nog steeds:

De vereniging heeft ten doel de bevordering van lichamelijke ontwikkeling in het algemeen en van beoefening van tafeltennissport in het bijzonder. Zij tracht dit doel te bereiken door gelegenheid te geven tafeltennis te beoefenen en door het uitschrijven van en/of deelnemen aan wedstrijden, alsmede door al hetgeen dat verder op wettige en geoorloofde wijze kan strekken tot bevordering van de tafeltennissport.

De vereniging begon met een paar tafels in het clubhuis “De Zevensprong” onder de naam TafelTennisvereniging sassenheim. Al gauw werd de zaal hier te klein en verhuisden we naar de Gymzaal aan de Kagerdreef. De naam werd veranderd in “TTV Sassem”, een naam die we nu nog met trots dragen. In 2000 verhuisden we opnieuw, nu naar de Noordzaal van het sportcomplex aan de Parklaan 56. Een uiterst gezellige plek waar de derde helft regelmatig langer duurde dan de eerste twee samen en de opbrengst van de bar in eigen beheer het contributiegeld ver oversteeg. Een begrip ook bij bezoekende verenigingen waren de “ballen van Aad”, volgens geheim recept gebraden en warm gemaakt in de magnetron. Maar helaas, Parklaan 56 werd afgebroken en in 2009 verhuisde de TTV Sassem naar Sporthal de Wasbeek. Een prima locatie, daar niet van. De vereniging telt nu rond 30 leden, in leeftijd variëren van twintigers tot zeventigers. Een aantal leden tafeltennist puur recreatief, maar de meesten spelen ook in competitieverband. We doen momenteel met vijf teams mee aan de externe competitie in het district Zuid-Holland.