Najaarscompetitie 2017
6 december 2017

Geen promoties te vieren!

De najaarscompetitie 2017 heeft geen spectaculaire successen opgeleverd. Penningmeester Theo hoeft geen bloemen te kopen, dat is dan nog een lichtpuntje.

Team 1 stond in de derde klasse lange tijd op kop en bleef tot de laatste wedstrijd een belangrijke kanshebber voor promotie naar de tweede klasse. Door een gelijk spel in de laatste wedstrijd tegen de koploper, lukte het net niet. Het grote voordeel is dat onze helden nu, zoals een ghostwriter op ons gastenboek schreef, ook volgend seizoen weer heel wat tegenstanders per fiets kunnen bereiken. Dat komt de baromzet natuurlijk weer ten goede. Jaap Meiland verloor maar één van zijn 27 partijen. Edwin van Dorp scoorde 62 procent, Ad van der Geest 47 en Gé van der Willigen 33. Invaller Nol van Steijn haalde ook nog een puntje binnen.

Het goede nieuws voor team 2 is dat alle drie de spelers alle wedstrijden hebben gespeeld. Maar zonder invallers is het in een sterke pool niet gelukt om in de vierde klasse het vege lijf te redden. Een laatste plaats was hun deel. Ton van der Voort scoorde 43 procent, Nol van Steijn 37 en Ruud Muller 30 procent. Volgend seizoen kampioen?

Team 3 veroverde een bronzen medaille in de vijfde klasse. Zowel Aad van Vliet als Hans Mullekom scoorden een fraaie 73 procent. Leendert  Kuiper kwam tot 57 procent, Theo van Ruiten tot 54. Kajo Metman redde in de laatste wedstrijd de eer met een gewonnen potje en kwam zo op 7 procent.

Team 4 bleef  met een vijfde plaats maar net boven de degradatiestreep. John Selier was hier de sterkste met 67 procent, net vóór Ed Masselink met 56 procent en iets ruimer vóór Wim Groen met 43 en Henk Ootes met 17 procent. René Dijkstra zat het niet mee, hij bleef dit seizoen met lege handen. Invaller Aad van Vliet droeg nog 2 puntjes bij aan de totaalscore.

In de Duo vierde klasse voor ons enige team in deze tak van sport net geen bloemen. Onze jongens bleven op 2 puntjes van de gedeelde koplopers steken, maar spannend was het wel. Jan Mientjes scoorde 67 procent, Jan Willem Los 50. Invallers Nol en Ruud droegen ook allebei een puntje bij.

Kortom, het kan vast beter in de Voorjaarscompetitie van 2018.