Uncategorized
1e team kampioen
18 april 2019
0

Jaap, Ed, Ad en Gé kampioen

Ons eerste team is er in de derde klasse in geslaagd kampioen te worden. In een bloedstollende nek-aan-nek race met het Leidse team van Docos-wolkyshop.nl 5 waren onze jongens uiteindelijk de baas. Op de slotavond speelden de teams tegen elkaar. Een 5-5 gelijkspel zou voor team 1 voldoende zijn om de eerste plaats zeker te stellen. Maar na 9 partijen stond het 5-4 voor de Leidenaren. In de laatste wedstrijd wist Jaap (”je hoeft ze niet dik te winnen”) met een krappe maar knappe overwinning (12-10 in de beslissende vijfde set) het tij alsnog te keren. Proficiat Jaap, Ed, Ad en Gé. Jaap scoorde over de hele competitie het vorstelijke percentage van 96, Ed was met 59 procent een goede tweede. Ad (39 procent) en Gé (28 procent) bleven wat achter.

Alle andere teams van TTV Sassenheim wisten zich in hun klasse te handhaven, zodat zeker van een succesvol tafeltennisseizoen kan worden gesproken.

Team 2 eindigde met 40 uit 10 uiteindelijk nog met een behoorlijke voorsprong op de degradanten. Jan Willem scoorde met 67 procent in dit team het beste. Qua totaal aantal winstpartijen was Nico degene die daarna het meeste in het laatje bracht, al bleef zijn percentage dit seizoen wat achter op Liesbeth, Marion en Jan.

Team 3 werd met 58 uit 10 zowaar nog tweede. Nestor Ton won 70 procent van zijn partijen, Nol 57 en Ruud 43 procent.

Team 4 stond na de eerste competitiehelft nog tweede maar zakte daarna af naar de één na onderste plaats. Leendert was dit seizoen met 67 procent de sterkste speler. Samen met Aad, die door zijn blessure maar 2 potjes mee heeft kunnen spelen. Jan, Theo en Hans moesten het doen met 60, 47 en 33 procent.

Team 5 trok zich na de eerste 7 competitieronden na zich voor de promotiepoule te hebben geplaatst terug. Ed stond nog op 100 procent, John op 83, Wim op 67, Henk op 61 en René op 33 procent.